Over mij

 

 

Ik ben Jeske, een waardevolle, krachtige, oprechte, empathische, hooggevoelige en intuïtieve vrouw. Ik ben gelukkig gescheiden en heb uit mijn vorige relatie twee super mooie meiden. Beiden hooggevoelig. Ondertussen ben ik gelukkig in de liefde en woon samen met mijn vriend en mijn meiden in ons zelfgebouwde huis. Met onze katten Semmie en Sara.

 

Hoe was ik

Zoals mijn leven nu gaat, zo is het bij lange niet altijd geweest. Voor mijn gevoel stond ik in dienst van anderen. Ik deed wat ik dacht dat men van mij verwachtte. Ik zorgde voor het huishouden, de kinderen, mijn partner, had mijn baan (met veel reistijd), ondersteunde mijn collega’s waar nodig, en had een sociaal leven.

Maar ikzelf kwam niet in beeld. Sterker nog, wanneer ik iets voor mijzelf deed, een dagje wegging of ‘nee’ zei tegen mijn collega’s, voelde ik mij superschuldig en egoïstisch. Een slechte moeder, een slechte partner, een slechte collega, een slechte dochter. En eigenlijk deed ik alles omdat ik het goed wilde doen voor die anderen. Dat men mij aardig vond en van me hield. 

Tot een coach mij de ogen opende en vroeg wie er eigenlijk voor mij was? Niemand zorgde voor mij, zelfs ikzelf niet. En dat is toch wel de basis van je bestaan; zorgen voor jezelf. Want als ik niet goed voor mezelf zorg, hoe kan ik dan echt goed zorgen voor een ander?

Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten, ‘nee’ zeggen, mijn grenzen durven aan te geven. En me niet schuldig voel wanneer ik eens iets voor mijzelf doe en niet voor een ander. Want dat schuldgevoel vrat mij op, maakte mij leeg. En zorgde ervoor dat ik niet meer wist wie ‘Jeske’ eigenlijk echt was. En naar de buitenwereld hield ik de schijn op, ik zette mijn masker op en liet iedereen zien hoe goed het met mij ging, want wat nu als anderen weten dat het niet goed gaat? En kon niemand dat dan ook zien dat het niet goed ging, vroeg ik me vaak af. 

Maar eigenlijk wilde ik dat niet meer. Ik wilde mezelf zijn. 

 

 

 

Hoe ben ik nu

In 2017 en in 2018 deed ik een intensief persoonlijk ontwikkelingstraject. Dit bracht mij dichter bij ‘wie ben ik’ en ‘wat werkt voor mij’. Daar kwam het idee om een coachopleiding te volgen in transformationeel coachen.

Tijdens die opleiding deed ik veel vanuit mijn hoofd. En ik ging door, kinderen, baan, studie. Tot ik pats, boem, tot stilstand werd gebracht. Letterlijk door een achterop rijdende auto en figuurlijk door het universum.

Door deze stilstand kwam ik dichter bij wie ik van binnen ben en wat ik voelde. Want ik had een hoop geleerd, maar had dit nog niet gevoeld.

Zo kwam ik in aanraking met mijn hooggevoeligheid, want mijn opgetrokken muur, was omver gereden. En daarmee werd ook mijn intuïtie versterkt. Dus startte ik in september 2020 met de opleiding tot intuïtie coach. Een hele diepe reis in mijzelf.

Ik merk dat ik nu ontspannen in het leven sta. Ik durf een dagje weg te gaan en mijn kinderen bij mijn ouders te brengen. Ik maak een wandeling of ga lekker op de bank zitten met een boek. En voelde me naar niemand toe schuldig. Wat een heerlijk gevoel is dat! Ik draaide het woord ‘egoïsme’ om in ‘positief egoïsme’. Want keuzes maken voor mijzelf, omdat ik me daar beter bij voel is altijd positief!

Ik maak nu mijn eigen keuzes en voel mij hier goed bij. En een gelukkige moeder, is een gelukkig kind, is een gelukkige partner!

 

 

 

Wanneer je me echt zou kennen, zou je weten dat….

….. ik er voor 100% ben voor mijn kinderen, partner, familie en vrienden. 

….. ik het leuk vind om te te verdiepen in spirituele ontwikkeling.

….. ik graag een orakelkaartje voor mezelf trek.

….. ik gek ben op edelstenen en essentiële oliën.

….. de sauna mijn favoriete uitje is.

….. (trap)lopen niet mijn sterkste kant is. Vallen, misstappen en struikelen is mij zeer gewoon.

 

CAT-GAT 2024
Jeske Bominaar - Transformationeel & Intuïtief coach

Jeske Bominaar
Medicijnvrouw

Mobiel: (+31) 06-48319691

Email: info@jeskebominaar.nl

Btw-id: NL 003652742B53
KVK: 82192448

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden